Archief

Hét boek over Hemmen, uitgebracht door de Kasteeltuin ter gelegenheid van het 10 jarige bestaan in het jaar 2004, is uitverkocht.
Het boek bestaat uit drie delen:
De Historie van Hemmen
Het Landgoed De Heerlijkheid Hemmen
De Kasteeltuin van Hemmen
Auteur Jan van den Brandhof te Hemmen Ontwerp & opmaak Blankenberg Design BNO te Hemmen Druk Van Eck & Oosterink te Dodewaard (toen drukkerij Ochten) Het boek telt 144 pagina’s en is verluchtigd met veel tekeningen en foto’s. De gebonden uitgave is gedrukt in full color. Hebt u belangstelling? Mail even naar de secretariaat: info@kasteeltuinhemmen.nl Het is namelijk niet uitgesloten, dat er in de toekomst een herdruk verschijnt.

Engelse versie.
De gebonden uitgave is gedrukt in full color. Hebt u belangstelling? Mail even naar de secretariaat: info@kasteeltuinhemmen.nl Het is namelijk niet uitgesloten, dat er in de toekomst een herdruk verschijnt.

Insectenkast
De insectenkast is dit jaar door enkele vrijwilligers een kwartslag gedraaid omdat deze in de oude stand onvoldoende werd bezocht door solitair levende insecten. Nu zijn de openingen naar het zuiden gericht. We verwachten, dat de insectenkast op deze manier door meer insecten bezocht zal worden.

Nieuwe vakken
De afgelopen herfst hebben we in enkele vakken alle beplanting gerooid. De planten stonden vele  jaren op dezelfde plaats en gingen langzamerhand achteruit in vitaliteit.
In de vakken hebben we stalmest en eigen compost opgebracht. Daarna is een ander sortiment vaste planten geplant. We hopen, dat de planten er zo weer vele jaren vitaal en fraai bij zullen staan.